Co si mám vzít na sebe?

obleceni-vhodne-pro-kojeni-krasna-mamka

Co si mám vzít na sebe?

Kojím své miminko a chci ho kojit i mimo domov, ale nevím, co si mám vzít na sebe.

Aby se čas kojení stal skutečně tím nejkrásnějším obdobím v životě ženy, je potřeba se vyvarovat zbytečným situacím, které nám na náladě nepřidávají. Každé z nás se stane, že potřebuje bezodkladně miminko nakojit, ale ne vždy jsou pro to vhodné podmínky. Na procházce, při vyřizování úřadů nebo v restauraci, jednoduše všude tam, kde Vám odhalování celého prsu nebo kasání trička přes holé břicho nemusí být příjemné.

Jaké jsou možnosti?

Spousta maminek pro kojení využívá elastická trička s hlubokým výstřihem, topy s propínáním na knoflíčky nebo kojicí tílka s odepínáním ramínka stejně jako u kojicí podprsenky. Ve všech případech ale při kojení odhalujeme celé prso.

Jsme-li trochu konzervativnější, introvertnější, stydlivější nebo jak tomu řekneme, taková představa nás zrovna nenadchne.

V krajním případě dokonce maminka na veřejnosti miminko nenakojí ani když to miminko vysloveně vyžaduje a to je obrovská škoda.

Nadčasové kousky pro období kojení i po něm

Přitom je řešení velmi snadné, pro maminku příjemné a nikoho nepobuřuje – kvalitní a elegantní kojicí móda.

Šijeme proto pro maminky nadčasové a praktické kousky, které slouží po celé období kojení a díky svému jednoduchému designu je můžete využít i poté.

Základem jsou 2-3 kojicí trička

Doporučujeme mít v kojicím šatníku alespoň dvě až tři kojicí trička. V praxi to pak vypadá tak, že jedno je zrovna v prádle, na druhém už je ublinknuto a třetí si teprve mohu vzít ven J

Téměř vždy se Vám bude hodit cardigan nebo nějaký dostatečně prostorný přehoz. Při kojení Vám a miminku dopřeje ještě o něco více soukromí. Také se nám osvědčilo, že zahalené miminko daleko méně ruší okolní podněty a kojí se tak s větším klidem leckdy až do úplného usnutí. Cardigany se také výborně hodí pro nošení miminka, kdy se s ním celá zahalíte s šátkem nebo nosítkem uvnitř. Do chladnějších dnů pak určitě oceníte i kojicí mikinu.

A co dál?

Kdo má rád přeci jen jemnější styl oblékání, kojicí šaty šijeme z heboučkého splývavého úpletu vyšší gramáže. Jsou tedy volnočasové a ostudu s nimi rozhodně neuděláte ani při slavnostních příležitostech.