Co na sebe při kojení

krasna-mamka-co-na-sebe-pri-kojeni-2a-1

Je vůbec možné si kojení užívat?

Kojím své miminko a chci ho kojit doma i mimo domov, pokud to bude třeba, ale tápu, co to všechno obnáší. Děsím se celé té organizace s vycvakáváním, vyhrnováním, přípravou miminka..?

Hned na začátek máme dobrou zprávu – JDE TO a opravdu je to docela jednoduché.

Důležité v tomto případě je, aby miminko nemuselo nikdy a nikde čekat a aby pohodlí a rychlá příprava byla pro maminku tak automatická, že to pro ní nebude nikdy a nikde problém. Vznikne tak osvobozující souhra, která eliminuje jeden z hlavních důvodů pláče miminka.

krasna-mamka-co-na-sebe-pri-kojeni-4-1-751x1024

TĚHOTENSTVÍ A PÉČE O MIMINKO: Nejkrásnější čas v životě ženy

Určitě si jako nedávná těhulka (nebo ještě těhulka) vybavujete, jak zvláštní je to čas. Najednou má všechno takový nějaký vyšší smysl. Často používané spojení „požehnaný stav“ je tak docela výstižné.

A aby se i následný čas kojení stal krásným obdobím v životě ženy, je potřeba se vyvarovat zbytečným nepříjemnostem, které nám na náladě nepřidávají. Třeba snaze se přiblížit představám okolí – ale o tom někdy jindy. Je důležité být uvolněná, sebejistá, poslouchat svoji intuici a dělat vše proto, abyste se cítila pohodlně a nic vás neomezovalo.

krasna-mamka-co-na-sebe-pri-kojeni-8-1-683x1024

Pohodlí dokáže do velké míry zajistit propracované a kvalitní kojicí oblečení.

Každé z nás se stane, že potřebuje bezodkladně miminko nakojit, ale ne vždy jsou pro to vhodné podmínky. Na procházce, při vyřizování úřadů nebo v čekárně u pediatra, jednoduše všude tam, kde Vám odhalování celého prsu nebo kasání trička přes holé břicho nemusí být příjemné. Ale i doma má kojicí oblečení své nezastupitelné místo.

krasna-mamka-co-na-sebe-pri-kojeni-6-1-683x1024

DOMA JE POHODLÍ NAPROSTÝM ZÁKLADEM

I doma (nebo spíše hlavně doma) to musí jít úplně samo, pohodlně a rychle. Vždyť právě doma trávím s miminkem většinu času.

Osobně už si po 3 letech, kdy mi na sebe navázalo kojení prvního a druhého dítka, neumím představit, že bych na sobě doma měla něco jiného než kojicí tričko nebo šaty. Neumím si představit, že by mi příprava kojení zabrala více než 3 vteřiny. A taky jsem ráda, že mi to sluší – i přes poporodní bříško. Vytahané domácí oblečení mi nikdy na náladě moc nepřidávalo, takže projmuté a hezky zpracované kousky z kvalitního materiálu, které mi umožní kojit HNED A VŽDY DISKRÉTNĚ, jsou pro mě naprosto nepostradatelné!
— maminka Lenka —

krasna-mamka-prekladany-vystrih

Nechcete se svlékat?

Spousta maminek pro kojení využívá elastická trička s hlubokým výstřihem, topy s propínáním na knoflíčky nebo kojicí tílka s odepínáním ramínka stejně jako u kojicí podprsenky. Ve všech případech ale při kojení odhalujeme celé prso.

Jsme-li trochu konzervativnější a introvertnější, taková představa nás zrovna nenadchne.

V krajním případě dokonce maminka na veřejnosti miminko nenakojí ani když to miminko vysloveně vyžaduje, pláče a jsou pak nervózní oba. A to je obrovská škoda. Je to zbytečný zářez do našich představ o kojení – a bohužel pro takový diskomfort i leckeré maminky kojení ukončují.

krasna-mamka-co-na-sebe-pri-kojeni-9-1-683x1024

Odhalovat se nemusíte

Aby pro vás kojení bylo úplnou samozřejmostí, šijeme nadčasová minimalistická trička a šaty v nadstandardní kvalitě materiálu i zpracování. Mají překládaný spodní výstřih a vrchní díl ukončený širokým lemem – ten působí i designově tak, že na tričku/šatech jejich zvláštní funkci nikdo ani nemusí poznat. Nikde netlačí a krásně drží fazónu.

„Už se mi párkrát stalo, že si okolí tričko s kojením vůbec nespojilo. Mysleli si, že lem pod prsy je prostě zajímavý střihový prvek. Nikde to neodstává, netlačí nikde žádná gumička přes prsa, kterou mám u trička od konkurence a tričko se krásně vrací na obvod hrudi, takže vypadá opravdu pěkně. “

— maminka Ivanka —

krasna-mamka-co-na-sebe-pri-kojeni-3-1-768x768

Takže co konkrétně nakoupit?

Základ tvoří kojicí podprsenka. Preference jejího výběru máme ale každá natolik odlišné, že doporučujeme navštívit specializovanou prodejnu a nebo ještě lépe předtím zkouknout tento hezky sepsaný článek.

Dále budete potřebovat kojicí tričko. Doporučujeme mít v kojicím šatníku alespoň dvě až tři. V praxi to pak vypadá tak, že jedno je zrovna v prádle, na druhém už je ublinknuto a třetí si teprve mohu vzít ven .

Téměř vždy se Vám bude hodit cardigan nebo nějaký dostatečně prostorný přehoz. Při kojení Vám a miminku dopřeje ještě o něco více soukromí. Také se nám osvědčilo, že zahalené miminko daleko méně ruší okolní podněty a kojí se tak s větším klidem leckdy až do úplného usnutí. Cardigany se také výborně hodí pro nošení miminka, kdy se s ním celá zahalíte s šátkem nebo nosítkem uvnitř. Do chladnějších dnů pak určitě oceníte i kojicí mikinu.

Kdo má rád více ženský styl, doporučujeme vyzkoušet některé z našich šatů. Šijeme je z heboučkého splývavého úpletu vyšší gramáže – z viskózového úpletu, nebo viskózového úpletu funkčního = MODALU.

Využijete je jak ve volném čase, tak u příležitosti slavnostní. Uvidíte, že jednotné barvy ve spojení s kvalitním materiálem jsou úžasným základem pro vytvoření prakticky jakéhokoliv outfitu. Svou osobnost tak podtrhněte tak, jak jste běžně zvyklá!

“S kojicím oblečením si prostě můžete plánovat svůj program s miminkem svobodně a volně. Nakojit pohodlně a diskrétně kdekoliv se zrovna nacházíte.” Vaše Krásná mamka.